Summerlake en Rioaveso zijn de nieuwkomers in de top 10 met dochters, voor Summerlake is dit de zoveelste stijging. Rioaveso komt binnen op plaats 3 en voldoet ruimschoots aan zijn verwachtingen. Met ruim 100 dochters in de eerste lactatie maakt Rioaveso zijn status meer als waar. Waar zijn zonen al langer bewijzen dat Rioaveso zijn genen goed doorgeven bewijzen zijn dochters dat nu ook. Helaas is Rioaveso dood en rest er nog een klein beetje sperma.

Summerlake stond al tijden in de spotlight, zijn dochters zijn gemiddeld van stuk en beschikken over prima uiers met top benen. Er kwamen maar liefst 74 punten NVI bij en dat brengt Summerlake op plek 6. Een uitstekende prestatie van deze Charley zoon uit een Balisto moeder. Zijn dochters verbeteren zich naarmate ze ouder worden en de Summerlake dochters zijn geweldig persitent. Kortom een pinkenstier met gehalten wie wil dat nu niet.

Topstone stond vorige keer in de top 10, maar doordat hij gelijk bleef is hij door een aantal stieren voorbijgestreefd. Niets aan de hand natuurlijk, zijn dochters blijven de veehouders verbazen over hoe veel en hoe makkelijk deze koeien tot hun productie komen. De opvallende kruisbreedte, de kwaliteit van de benen en zijn uierscore van 105 geven aan dat Topstone degelijk fokt en boeren vooral blij maakt.

.